Månadens kulturbild sid. 4

Se även Månadens kulturbilder på sida 1, 2  3  5 och 6.

Varje månad har vi en fototävling på Svenska Kulturnyheter. Vinnaren koras sedan på vår hemsida och via våra sociala medier, d.v.s. Instagram, Twitter och Facebook. Och även via nyhetsbrevet. Här hittar du bilder från Sverige, från olika kulturevenemang som finns i Sverige t.ex. Svenska Mässan, Bokmässan, utställningar, museum, bilder från naturen i Sverige, mat- och nöjeskultur och sportevenemangsbilder.

Månadens kulturbilder och dikter koras dessa datum:
Maj 2017 utses 29 maj. Sista anmälan: 25/5
Juni 2017 utses 19 juni, sista anmälan 16/6
Juli 2017 utses 7 augusti, sista anmälan 1/8


Augusti, september, oktober och november utses 4/12 2017.
Sista anmälan: 1/12 (alla fyra månaderna utses i december p.g.a. sjukdom)

December och januari utses 15 januari 2018.
Sista anmälan: 8/1

Januari 2017 (utses 6 feb.)

Månadens kulturbild Januari 2017 hittar du här
Sista anmälan: 3 februari 2017 

December 2016

Heléne besökte julmarknaden i Gamla Linköping nu före jul. På plats fanns det också en konstapel .

Månadens kulturbild tillhör Heléne @hesiri på Instagram. Grattis! :D
Heléne besökte julmarknaden i Gamla Linköping nu före jul. Här fanns det också en konstapel vid ett marknadsstånd. Här kan du läsa mer om Gamla Linköpings julmarknad

November 2016

Här kommer en fantastisk sommarbild från Södermanland, en varm septemberdag 2016 som Gull-marie har tagit. Grattis Gull-marie @gullans_galleri_ :)

Månadens kulturbild tillhör Gull-marie @gullans_galleri_ på Instagram. Grattis! :D
Här kommer det hälsningar från Svalboviken av tre badande töser. Bilden togs 10 september och solen värmde gott. Näshulta socken, Eskilstuna kommun. Skriver Gull-marie som en hälsning på Instagram.

Oktober 2016

@lykkeleena Leena Valtonen fick träffa svenska glaskonstnären och formgivaren Rolf Sinnemark i Gotland nu i sommar 2016. Grattis Leena!

Månadens kulturbild tillhör Leena Valtonen @lykkeleena på Instagram. Grattis! :D
Leena Valtonen fick träffa svenska glaskonstnären och formgivaren Rolf Sinnemark i Gotland nu i sommar 2016. Grattis Leena :) Toppenbild!

September 2016

Månadens kulturbild kommer från Glanshammar. Det är Ewa @ewaberra på Instagram som har tagit den här fina bilden. Grattis! :) Klicka på bilden så kommer du till Ewas instagram och då ser du bilden större.

Månadens kulturbild tillhör Ewa @ewaberra på Instagram. Grattis! :D
Den här bilden har Ewa tagit i Glanshammar i Närke. Det var hökörning på programmet. Den här bilden tog hon för dryga 2 månader sedan. Det är nog många som minns hur det var förr tillbaka att få hänga på mamma och pappa när de skulle samla ihop höet. Idag sker det fortfarande men det är nog inte så många idag som får uppleva detta.

Augusti 2016

Månadens kulturbild tillhör Roger @rogers_photo på Instagram. Grattis! :D

Månadens kulturbild tillhör Roger @rogers_photo på Instagram. Grattis! :D
Bilderna har Roger tagit på Solliden, Skansen och showen heter "Revanschen på Skansen". Roger fick se ett historiskt mästarmöte mellan Björn Skifs och Tommy Körberg på Skansen i Stockholm.  Läs mer om musikshowen här!

Juli 2016

Månadens kulturbild har Eva @lotuslinnea tagit. Grattis! :)

Månadens kulturbild tillhör Eva @lotuslinnea på Instagram. Grattis! :D
Bilden har hon tagit i Söråker. "En liten röd liten stuga är aldrig fel" skriver hon beskrivande intill bilden och jag håller med dig, Eva. :) Så här kan det se ut lite över allt när man åker genom Sverige.

Juni 2016

Månadens kulturbild har Siv Nilsson @sivmaria46 på Instagram tagit. Grattis! :)

Månadens kulturbild tillhör Siv Nilsson @sivmaria46 på Instagram. Grattis! :D
Det är äppelblom i Gästrikland i Sivs mors barndomshem. De här är Sivs kusin som luktar på det 200-åriga äppelträdet och doften den är underbar liksom bilden.

Maj 2016

Månadens kulturbild maj 2016 har Sara Strömberg Wisting @silwersara tagit. Grattis! :)

Månadens kulturbild tillhör Sara Strömberg Wisting @silwersara på Instagram. Grattis! :D
Bilden har hon tagit i Östergötland, i Saras hemtrakter och det är Kuddby kyrka på Vikbolandet som syns i bakgrunden.
Här kommer en fantastisk dikt, en beskrivande text till bilden som hon har skrivit.

~ K v ä l l s p r o me n a d ~
På kvällspromenad i öppna landskap. Bland tussilago och skira nässlor. I en symfoni av fågelkvitter och porlande bäck. Vårvindar, knoppar som brister och harar som leker på ängen. Getter som gör glädjeskutt och jag njuter av dagens sista strålar...

Viktig information

Kopiering av publicerade dikter är absolut förbjuden. Poeterna till dikterna äger rättigheterna, så vill du använda någons dikt, fråga den som äger dikten. Detsamma gäller fotografernas fotografier.

OBS! Månadens kulturbild och dikt utses sista gången januari 2018. Sedan byter vi namnet till "Årets kulturbild och dikt" Då utser vi Årets kulturbild och dikt varje december. Sista anmälningsdag: Sista november.

Nyheter!

Dagens datum: 4/12. 2017

Hej kära vänner!
Jag vill meddela er att nyhetsbrevet på Svenska Kulturnyheter kommer igång senare än beräknat, närmare sommaren 2018 eftersom jag ff. inte mår riktigt bra efter bilolyckan.. Jag har också fått andra hälsobekymmer, så därför måste jag ta det lite lugnt ett tag framöver.
Foto- och dikttävlingen "Månadens kulturbild & dikt" kommer att utses varje år. Veckans specialdikter (längre dikter) kommer inte igång nu i höst som jag hade trott från böjran. Troligen kommer det inte igång förrän nästa år.Svenska Kulturnyheter har fått fotografer till evenemanget Väderbilder från Sverige
7 augusti 2016 startade Susanne Vivenius och Agneta Hellman "Väderbilder från Sverige" på vår Facebooksida. Agneta och Susanne tar väderbilder från Sverige varje dag som de sedan lägger in på vår facebooksida. Och det gör de varje söndag. Efter det har det kommit fler fotografer till oss. Fotograferna har vår- och sommaruppehåll men är tillbaka igen den 6 augusti 2017.

Läs mer om våra fotografer här

Ann-Helen Ranén

ann-helen.ranen@svenskakulturnyheter.se

Sommarens dikt korades 29/8 på vår Facebook, Twitter och Instagram.

Dagens datum: 9/6. 2016

Hej kära vänner!

Jag vill meddela er att nyhetsbrevet på Svenska Kulturnyheter kommer igång senare än beräknat, närmare vintern 2016 eftersom jag ff. inte mår riktigt bra efter bilolyckan. Foto- och dikttävlingen "Månadens kulturbild & dikt" kommer dock att fortsätta som vanligt att utses varje månad. Veckans specialdikter (längre dikter) kommer inte igång nu i höst som jag hade trott från böjran. Troligen kommer det inte igång förrän nästa år.
 

Här hittar du lite sommarpyssel:
Nyheter på vår hemsida!
Vi har två fotografer, Susanne Vivenius och Agneta Hellman som kommer att hålla i evenemanget "Väderbilder från Sverige". Från och med 7 augusti 2016 kommer du kunna se väderbilder från Sverige på vår Facebook. Susanne och Agneta kommer varje dag att fotografera en bild om dagen som de sedan lägger ut varje söndag på vår Facebook. Ni är varmt välkomna hit kära Susanne och Agneta!   

 Här hittar du information om våra fotografer


Sommarhälsningar
Ann-Helen Ranén

 ann-helen.ranen@svenskakulturnyheter.se