Varje månad har vi en fototävling och dikttävling.
Priset: Vinnarna koras sedan på vår hemsida och via våra sociala medier, d.v.s. Instagram, Twitter och Facebook. Och även via nyhetsbrevet.

Ibland har vi tävlingar på Svenska Kulturnyheter så att man kan vinna kulturupplevelser, som t.ex. biobiljetter. För att ha chansen att vinna så måste man dela våra bilder på Facebook, Instagram eller Pinterest! :)
Besök facebookgruppen https://www.facebook.com/groups/711693752261895/ så får du veta vilka bilder som delas just nu på Facebook, Instagram och Pinterest.

Varmt välkommen till oss! Ann-Helen Ranén

OBS! Kopiering av publicerade dikter är absolut förbjuden. Poeterna till dikterna äger rättigheterna, så vill du använda någons dikt, fråga den som äger dikten.
 

Månadens kulturbilder och dikter koras dessa datum:
Maj 2017 utses 29 maj. Sista anmälan: 25/5
Juni 2017 utses 19 juni, sista anmälan 16/6
Juli 2017 utses 7 augusti, sista anmälan 1/8

Augusti, september, oktober och november utses 4/12 2017.
Sista anmälan: 1/12 (alla fyra månaderna utses i december p.g.a. sjukdom)

December och januari utses 15 januari 2018.
Sista anmälan: 8/1

Sommarpyssel 2017

Klicka på bilden så får du mer information

Sommarens dikt koras 28/8 på vår Facebook (tävlingen är avslutad!)
Sista anmälan: 25/8
Svenska dikten ska bestå av max 55 ord, handla om sommaren i Sverige, innehålla orden allsång, rabarberpaj och stranden.
Tagga dikten #svenskakulturnyheter och skriv "Sommarens dikt 2017" Du kan även skicka dikten till ann-helen.ranen@svenskakulturnyheter.se

Tagga dina midsommarbilder från Sverige (foton från år 2017) #mittmidsommarfirande2017 på Instagram.
De 20 mest gillade bilderna på Instagram visas sedan upp på vår Facebook den 26 juni 2017. Kom ihåg att skriva varifrån bilden har tagits och vem som har fotograferat. (tävlingen är avslutad!)
 

Veckans vårbild ifrån Sverige

Klicka på bilden så kommer du till vår Facebook! :)

3/4 2017 utses Veckans vårbilder (4 bilder) från Sverige på vår Facebook, Instagram och Twitter. (vi kommer att utse 4 bilder varje vecka!)
För att delta i tävlingen, tagga endast
#vårbilderfrånsverige2017 på Instagram. Skriv även när bilden är tagen, varifrån, vem som har fotograferat och en liten presentation om bilden. Använd årets vårbilder. Tävlingen håller på t.o.m. 22/5 2017. Vårbilderna utses varje vecka, d.v.s. den 3/4, 10/4, 17/4, 24/4, 1/5, 8/5, 15/5 och 22/5.
Här kan du se de anmälda bidragen så här långt!

Sommarpyssel 2016

Sommarens diktvinnare kommer du att finna här

#mittmidsommarfirande2016

Tagga dina midsommarbilder från Sverige (foton från år 2016) #mittmidsommarfirande2016 på Instagram.
De 20 mest gillade bilderna på Instagram visas sedan upp på vår Facebook den 27 juni 2016. Kom ihåg att skriva varifrån bilden har tagits och vem som har fotograferat.
 

Nyheter!

Dagens datum: 9/6. 2016

Hej kära vänner!

Jag vill meddela er att nyhetsbrevet på Svenska Kulturnyheter kommer igång senare än beräknat, närmare vintern 2016 eftersom jag ff. inte mår riktigt bra efter bilolyckan.
Foto- och dikttävlingen "
Månadens kulturbild & dikt" kommer dock att fortsätta som vanligt att utses varje månad. Veckans specialdikter (längre dikter) kommer inte igång nu i höst som jag hade trott från böjran. Troligen kommer det inte igång förrän nästa år.
 

Här hittar du lite sommarpyssel: Nyheter på vår hemsida!
Vi har två fotografer, Susanne Vivenius och Agneta Hellman som kommer att hålla i evenemanget "Väderbilder från Sverige". Från och med 7 augusti 2016 kommer du kunna se väderbilder från Sverige på vår Facebook. Susanne och Agneta kommer varje dag att fotografera en bild om dagen som de sedan lägger ut varje söndag på vår Facebook. Ni är varmt välkomna hit kära Susanne och Agneta!   
Här hittar du information om våra fotografer

Sommarhälsningar Ann-Helen Ranén

ann-helen.ranen@svenskakulturnyheter.se

Viktig information

Kopiering av publicerade dikter är absolut förbjuden. Poeterna till dikterna äger rättigheterna, så vill du använda någons dikt, fråga den som äger dikten. Detsamma gäller fotografernas fotografier.

Nyheter!

Årets sommardikt 2017 har
Nils Eriksson skrivit. Grattis!
:)













Dagens datum: 31/5. 2017

Hej kära vänner!
Jag vill meddela er att nyhetsbrevet på Svenska Kulturnyheter kommer igång senare än beräknat, närmare sommaren 2018 eftersom jag ff. inte mår riktigt bra efter bilolyckan.. Jag har också fått andra hälsobekymmer, så därför måste jag ta det lite lugnt ett tag framöver.
Foto- och dikttävlingen "Månadens kulturbild & dikt" kommer dock att fortsätta som vanligt att utses varje månad. Veckans specialdikter (längre dikter) kommer inte igång nu i höst som jag hade trott från böjran. Troligen kommer det inte igång förrän nästa år.



Svenska Kulturnyheter har fått fotografer till evenemanget Väderbilder från Sverige
7 augusti 2016 startade Susanne Vivenius och Agneta Hellman "Väderbilder från Sverige" på vår Facebooksida. Agneta och Susanne tar väderbilder från Sverige varje dag som de sedan lägger in på vår facebooksida. Och det gör de varje söndag. Efter det har det kommit fler fotografer till oss. Fotograferna har vår- och sommaruppehåll men är tillbaka igen den 6 augusti 2017.

Läs mer om våra fotografer här

Ann-Helen Ranén

ann-helen.ranen@svenskakulturnyheter.se