Våra fotografer

Se våra väderbilder från Sverige på www.facebook.com/svenskakulturnyheter
Från vänster uppifrån ser du Agneta Hellman, Susanne Vivenius och Carina Marklund

Här kan du se första omgången vi la ut våra väderbilder från Sverige på
Svenska Kulturnyheters facebooksida
Här kan du se våra väderbilder
14/8 , 21/8 , 28/8 , 4/9 , 11/9 , 18/9 , 25 /9 , 2/10, 9/10 , 16/10 , 23/10 , 30/10 , 6/11 , 13/11 , 20/11 , 27/11 , 4/1211/12  18/12  15/1 , 22/1 , 5/2 , 19/2 5 mars.

Här nedanför kan du se några foton som vi har tagit hösten och vintern 2016..

Väderbilder från Sverige är tillbaka igen den 6/8 2017 efter vår- och sommaruppehållet

Så här har vädret sett ut den här veckan i Sverige. :)
Följ våra fotografer Susanne Vivenius, Agneta Hellman och Carina Marklund som tar väderbilderna från Sverige varje vecka. Väderbilderna lägger de ut på vår hemsida www.facebook.com/svenskakulturnyheter  varje söndag mellan kl. 10-16. Vi har jullov 4/12-13/1 2018


Fakta om Väderbilder från Sverige:
Evenemanget startade 7 augusti 2016. Från början var det Susanne Vivenius och Agneta Hellman som tog väderbilder från Sverige. Sedan kom det fler fotografer till evenemanget.
Från och med 21 augusti började fotografen Carina Marklund och Marie Rosell att dela sina väderbilder från Sverige. Sedan veckan efter började Marika Olofsson att fotografera också för oss. Tyvärr så har Marie och Marika slutat att ta väderbilder. Men ni kan fortfarande se deras fina väderbilder på www.svenskakulturnyheter.se


Varmt välkomna är ni allihopa! :)

Hälsningar Agneta, Susanne och Carina


Vi finns även på Youtube!

Dagens datum: 31/5. 2017

Hej kära vänner!
Jag vill meddela er att nyhetsbrevet på Svenska Kulturnyheter kommer igång senare än beräknat, närmare sommaren 2018 eftersom jag ff. inte mår riktigt bra efter bilolyckan.. Jag har också fått andra hälsobekymmer, så därför måste jag ta det lite lugnt ett tag framöver.
Foto- och dikttävlingen "Månadens kulturbild & dikt" kommer dock att fortsätta som vanligt att utses varje månad. (Vi kommer dock ha uppehåll augusti, september och oktober 2017) Veckans specialdikter (längre dikter) kommer inte igång nu i höst som jag hade trott från böjran. Troligen kommer det inte igång förrän nästa år.
Se våra kommande aktiviteter i vår kalenderSvenska Kulturnyheter har fått fotografer till evenemanget Väderbilder från Sverige
7 augusti 2016 startade Susanne Vivenius och Agneta Hellman "Väderbilder från Sverige" på vår Facebooksida. Agneta och Susanne började att ta väderbilder från Sverige varje dag som de sedan la in på vår facebooksida varje söndag. Och det gör de även nu. :) Efter det har det kommit fler fotografer till oss. Vi har en fotograf som tar väderbilder från Norrbotten och hon heter Carina Marklund. Som ni kanske har märkt så har Väderbilder från Sverige startat igen efter vår- och sommaruppehållet. Dessa datum kommer de lägga upp sina väderbilder från Sverige här på våran Facebooksida 
6/8 , 13/820/8 , 27/8 , 3/9 , 10/9 , 17/9 , 24/9 , 1/10 , 8/10 , 15/10 , 22/10 , 29/10 , 5/11 , 12/11 , 19/11 ,
26/11 , 3/12
Läs mer om våra fotografer här

Ann-Helen Ranén

ann-helen.ranen@svenskakulturnyheter.se

Susanne Vivenius Susanne Vivenius

Namn: Susanne Vivenius

Hur kommer det sig att du gillar att fotografera?
Svar: Jag gillar att fota och det är mitt stora fritidsintresse sedan några år tillbaks. Jag tycker det är väldigt avkopplande. Jag fotar ofta med mobilen som jag alltid har med mig. Jag har även en systemkamera som jag använder ibland, säger Susanne.

Intressen utöver fotografering? Fritidsintressen är många men det jag tycker om mest är att fota och det gör jag så fort jag hinner och jag önskar att jag kunde lägga ner mer tid på det. Jag använder mest min mobil en samsung 6. Mobilen är alltid med, har även en systemkamera men den används mer under semestern och planerade utflykter . 
Jag tycker om att promenera, cykla, plocka bär och svamp, umgås med min familj och mina vänner. Biobesök, teater och konserter tycker jag mycket om och samt restaurangbesök. Jag umgås mycket med mina döttrar och vi gör mycket ihop ❤ Tycker även om att läsa böcker och se på film.

Arbete/yrke?  Jag arbetar som undersköterska på en Korttidsavdelning för äldre.

Född och uppväxt i?  Är född i Nässjö men är uppväxt i Åkersberga. Jag flyttade från Nässjö när jag var ett år december 1971.
Jag har bott i Österåkers kommun sen 1971.

Min familj består av:  Min familj består av min sambo och våra fyra döttrar och en kanin. Döttrarna är 23, 22, 18 och 8 år.

Hur kom du i kontakt med oss Svenska Kulturnyheter för första gången?  Första gången som jag såg Svenska Kulturnyheter var på Facebook och på instagram. 

Vad tycker du är bäst med Svenska Kulturnyheter förutom att dela väderbilder från Sverige?  Jag tycker om allt på sidan, alla tävlingar, Månadens kulturbild, vår, sommar och jultävlingarna och nyheterna på hemsidan. 

Vilken storhelg tycker du mest om och vad brukar du göra då? Jag tycker bäst om julen och allt julpynt och hur mysigt det är med julen. Vi träffas alltid hela familjen med släkten.

Vilken årstid gillar du allra mest och varför? Den årstid som jag tycker bäst om är våren när alla fina blommor kommer upp och speciellt att se de fina körsbärsträden blomma, mycket fint att fota. Tycker lika mycket om hösten och alla färgakiftningar och det jag gillar mest är svamp- och bärplockning som är mitt stora intresse.

Se Susannes bilder på Instagram, där hon kallas för @sussvivenius
Här kan du se några väderbilder från Sverige som Susanne har tagit nu under hösten och vintern 2016. Klicka på bilderna så blir de större :)

Agneta Hellman Agneta Hellman

Namn: Agneta Hellman

Hur kommer det sig att du gillar att fotografera?
Svar: Jag har varit intresserad av bilder både av att rita, måla och fotografera sedan jag var barn....då ville jag bli fotograf. Så nu har jag fotografering som hobby. Jag lägger ut lite av mina bilder på Instagram.
Älskar att vara ute i naturen och har alltid med mig telefonen ifall jag ser något fint motiv som jag kan fota. Har även en systemkamera men den använder jag inte så ofta, säger Agneta.

Intressen utöver fotografering?  Utöver fotografering så tycker jag om att vara utomhus. Alltifrån trädgårds arbete till att promenera i ute i skog och mark. 

Arbete/yrke?  Arbetar som förskollärare i Örebro kommun.

Född och uppväxt i?  Är uppvuxen i Götlunda utanför Arboga. Bor numrera på landsbygden utanför Lilllkyrka, Örebro.

Min familj består av: Min familj består av två döttrar, min sambo och hans två vuxna barn. 3 katter och en hund på 8 månader.

Hur kom du i kontakt med oss Svenska Kulturnyheter för första gången?  Jag kom i kontakt med Svenska Kulturnyheter genom Instagram. Sen tog du kontakt med mig via p.m. på Facebook, då jag fick förfrågan om jag ville vara med att fota väderbilder. 

Vad tycker du är bäst med Svenska Kulturnyheter förutom att dela väderbilder från Sverige?  Jag tycker det är trevligt med vår- och midsommar tävlingarna. Gillar det mesta som innehåller bilder.

Vilken storhelg tycker du mest om och vad brukar du göra då?  Julen...då firar vi och träffas hela familjen. 

Vilken årstid gillar du allra mest och varför?  Har ingen favorit årstid. Våren ~ det börjar blomstra. Sommaren ~ sol och bad. Hösten ~ alla vackra färger. Vintern  ~ myggfritt och skidåkning.

Se Agnetas bilder på Instagram, där hon kallas för @naturfotona
Här kan du se några väderbilder som Agneta har tagit nu under hösten och vintern 2016. 
Klicka på bilderna så blir de större. :)

16/8 2016

Våra nya fotografer
Från och med 21 och 28 augusti kommer våra nya fotografer Carina Marklund, Marie Rosell och Marika Olofsson att dela sina väderbilder från Norrbotten, Småland och Västerbotten i Sverige.
Ni är varmt välkomna till oss Carina, Marie och Marika :D

Carina Marklund Carina Marklund

Namn: Carina Marklund

Hur kommer det sig att du gillar att fotografera?
Svar: Mitt stora intresse är att fotografera, vilket tog fart under de åren jag jobbade i Norge ( 2008-2013). För det mesta fotar jag med mobilen, Huwaei Honor 8. Fotar i princip vid varje tillfälle som dyker upp. Då och då fotar jag med min systemkamera, Nikon D5200.
Jag tycker det är mycket avkopplande med fotografering, favoritmotiv är natur och fåglar, säger Carina.

Intressen utöver fotografering? Jag älskar att dansa, resa, vistas i naturen, fåglar och umgås med mina söner ❤

Arbete/yrke?  Arbetar som farmaceut på apotek Hjärtat, i Luleå.

Född och uppväxt i?  Född i Arjeplog, uppvuxen i Luleå.

Min familj består av:  Min familj består av min syster Cathrine, mina söner Johan & Daniel, och vår katt Zmira.

Hur kom du i kontakt med oss Svenska Kulturnyheter för första gången? Genom min brorsons sambo, Susanne Vivenius.

Vad tycker du är bäst med Svenska Kulturnyheter förutom att dela väderbilder från Sverige? Trevligt med tävlingarna, Månadens dikt,
personligen är dikter något som ligger mig varmt om hjärtat.

Vilken storhelg tycker du mest om och vad brukar du göra då? Midsommarhelgen, umgås med släkt & vänner.

Vilken årstid gillar du allra mest och varför? Våren, då alla fåglar kommer åter & allt är så vackert med den skira grönskan.

Se Carinas bilder på Instagram, där hon kallas för @mac6201
Här kan du se några väderbilder som Carina har tagit nu under hösten och vintern 2016. Klicka på bilderna så blir de större. :)

17/8 2016
 

Här nedanför ser du Marie Rosells väderbilder som hon tog hösten och vintern 2016.

23/8 2016
 

Marika Olofsson, har slutat att fotografera för Väderbilder från Sverige. Marika Olofsson, har slutat att fotografera för Väderbilder från Sverige.

Namn: Marika Olofsson

Hur kommer det sig att du gillar att fotografera?
Svar: Jag gillar att fotografera för att förverkliga ögonblick och upplevelser. Mina två barn är med på många av mina bilder. Dom är det största fokuset i mitt liv! Lägger upp bilderna på Instagram och Facebook.  Tar bilderna med min telefon, Samsung galaxy S6. Den följer med mig vart jag än går!
Jag tycker också om att ta djur- och naturbilder. När jag fotograferar blir jag lugn och avslappnad. Att ta en promenad och se vad naturen har att erbjuda för dagen, det är underbart. Samtidigt som jag får frisk luft och laddar ny energi, får jag dessutom ta bilder på det vackra jag ser. Det är livskvalité för mig! säger Marika.

Intressen utöver fotografering? Umgås med familj och vänner, heminredning, läsa böcker, promenader, pyssla, geocasching, film och musik. 

Arbete/yrke?  Undersköterska och Tandsköterska

Född och uppväxt i?  Lycksele, uppvuxen i Vilhelmina  

Min familj består av:  Två busiga pojkar och en särbo.

Hur kom du i kontakt med oss Svenska Kulturnyheter för första gången?

Vad tycker du är bäst med Svenska Kulturnyheter förutom att dela väderbilder från Sverige?

Vilken storhelg tycker du mest om och vad brukar du göra då?

Vilken årstid gillar du allra mest och varför?


Se Marikas bilder på Instagram, där hon kallas för @marolo82
Här kan du se några väderbilder som Marika har tagit nu under hösten och vintern 2016. Klicka på bilderna så blir de större :)

22/1 2017
Jag måste tyvärr meddela att vår fotograf Marika Olofsson som har tagit väderbilder från Västerbotten kommer inte att kunna delta i Väderbilder från Sverige längre. Vi hoppas naturligtvis att hon kommer tillbaka. Hälsningar Ann-Helen Ranén på Svenska Kulturnyheter.

Följ oss här!

Klicka på bilden så hittar du våra fotografier från Sverige.