Husmor mitt i livet

Marie-Louise Lollo Norberg Marie-Louise Lollo Norberg

Namn: Marie-Louise  Norberg

Min familj består av: Mig, mina fyra barn (ålder: 39, 33, 32 och 28 år tre flickor, en pojke) som är vuxna och utflugna. 
Sonen bor hemma tillfälligt efter han flyttat tillbaka till Sverige från Norge  och 11 barnbarn.

Arbete/yrke: Kock i storkök, lagar mat till skolor och äldreomsorgen.

Född och uppvuxen i: Göteborg (Majorna) växte upp på Hisingen.Hur kommer det sig att du började att träna och äta LCHF-mat? Jag har alltid vart intresserad av kost och hälsa, redan när jag var liten så startade mitt intresse för matlagning och bak.  Så när man lagar mat och bakar så måste man ju smaka innan gästerna får smaka :) Man kan väl säga att jag smakade för många gånger! Efter många dieter hit och dit så ville jag prova LCHF just för att kunna äta god mat med fullfeta mejeriprodukter och plocka bort socker och gluten från min kost. Träning har jag alltid vart sysselsatt med i någon form. Men styrketräning med fria vikter och skivstång tog en stor plats i mitt hjärta, så man kan väl säga att jag fortfarande är förälskad i alla dessa vikter och stänger. Ytterliga två hälsogrenar kom in i mitt liv ungefär samtidigt och det var yoga och pilates. Styrketräning för styrka, orka jobba och åldras. Pilates och yoga för att kunna röra mig smidigt i min vardag. 
 
Har du alltid ätit LCHF-mat? Nej det har jag inte. Jag har ätit väldigt mycket Viktväktarna.
 
Vilken är din favoriträtt? Det är svårt att säga, det finns så många men jag älskar kyckling, jasminris och en go currysås gjord på äpple och lök.
 
Hur gör du för att komma i form? Promenader, powerwalk (har svårt att springa) styrketräning. När jag är i en svacka så låter jag mig vara där ett tag, antagligen för kroppen behöver återhämta sig. Jag har slutat ha för stora krav på mig själv och ser nu till min hälsa och funktionell träning. Peppar mig själv genom att titta i backspegeln, dit vill jag ju inte igen...
 
Intressen utöver träning och matlagning? Handarbete ,  fotografera - just nu är det hus, fasader, byggnader som gäller eller ja citymiljöer. Förutom mitt stora intresse matfotografering. Mina intressen är många, jag reser gärna, älskar min lilla uteplats där jag odlar mina grönsaker och örter, ett intresse som pang vuxit fram :) Sen gillar jag att studera människors beteende och försöka få svar på livets gåtor. 
 
Hur kom du i kontakt med oss för första gången? Instagram.
 
Vad tycker du är det bästa med Svenska Kulturnyheter förutom att du delar dina recept på vår hemsida?  Just det mångkulturella i hela Sverige som ni delar med er av, alla tävlande kulturbilder som lyfter fram duktiga fotografer. Länkar och evenemang samt alla fina dikter.
 
På Lollos Instagram @lollos_food_and_wellness  hittar du många mattips. Varje lördag från och med 20 januari 2018 kommer hon även att lägga ut sina recept på vår Facebook www.facebook.com/svenskakulturnyheter  så missa inte det!
 
Du är varmt välkommen till oss! :)
Ann-Helen Ranén på Svenska Kulturnyheter
www.svenskakulturnyheter.se