Jag heter Ann-Helen Ranén och jag förmedlar svenska kulturnyheter på min hemsida och via våra sociala medier. Jag gillar att fotografera, skriva dikter och vara ute i naturen tillsammans med min familj som består av min kära lilla hund Elvis och min fästman Mikael.

Jag heter Ann-Helen Ranén och jag förmedlar svenska kulturnyheter via min hemsida och via sociala medier. Varje månad har vi tävlingar på vår hemsida, d.v.s. en fototävling och en dikttävling som heter "Månadens kulturbild" och "Månadens dikt".
Som ni förstår så gillar jag också att skriva dikter och fotografera, så det blev naturligt för mig att välja de här tävlingarna.
När jag inte skriver dikter eller fotograferar, så umgås jag med min familj som består av min sambo Mikael och vår hund Elvis.
Läs gärna vidare om mig här nedanför :)

Om mig

Hej!
Jag heter Ann-Helen Ranén. Jag har arbetat med svenska lättlästa nyheter för funktionshindrade i Gävleborgs län på Länsbibliotek Gävleborg Uppsala, taltidningen Utkiken sedan 2009 - 2012. (Här hittar du mer information om vad en taltidning är för något.).
Då levererade jag samhällsinformation, nöjestips, reportage och boktips.
Under den här tiden upptäckte jag att det finns stor brist på lättlästa hemsidor för funktionshindrade och även brist på kunskap i samhället vad lättläst innebär.
Min dröm vore att få kunna vara med i den utvecklingen och lära ut om lättläst text i media. Kultur- och nöjesinformation vill ju alla ha och därför har jag startat den här sidan för att visa var man kan hitta lättlästa hemsidor eller tjänster för bearbetning till lättlästa texter.

När jag arbetade som webb-administratör på taltidningen så gjorde jag mycket material till tidningen Utkiken, bland annat boktips. Boktipsen är skrivna av mig och naturligtvis lättlästa!
Lättläst innebär att det är lättförståeligt, korta meningar, inga svåra ord o.s.v...

På den här sidan kommer jag också dela med mig av min konst, d.v.s mina fotografier, texter, länkar och blogg (Instagram-blogg och Twitter-blogg).
Det här är min tolkning om vad svensk kultur är för något! :D

Vill du veta mer om mig? Skriv till mig
ann-helen.ranen@svenskakulturnyheter.se

Dagens datum: 4/12. 2017

Hej kära vänner!
Jag vill meddela er att nyhetsbrevet på Svenska Kulturnyheter kommer igång senare än beräknat, tidigast sommaren 2018 eftersom jag ff. inte mår riktigt bra efter bilolyckan.. Jag har också fått andra hälsobekymmer, så därför måste jag ta det lite lugnt ett tag framöver.
Foto- och dikttävlingen "Månadens kulturbild & dikt" kommer att utses varje år istället för varje månad. Veckans specialdikter (längre dikter) kom inte igång nu i höst som jag hade trott från början. Jag meddelar er när det blir aktuellt igen.Svenska Kulturnyheter har fått fotografer till evenemanget Väderbilder från Sverige
7 augusti 2016 startade Susanne Vivenius och Agneta Hellman "Väderbilder från Sverige" på vår Facebooksida. Agneta och Susanne tar väderbilder från Sverige varje dag som de sedan lägger in på vår facebooksida. Och det gör de varje söndag. Efter det har det kommit fler fotografer till oss.

Varmt välkomna kära vänner! :)

Här hittar du information om våra fotografer


Ann-Helen Ranén

ann-helen.ranen@svenskakulturnyheter.se

Vision/önskan

Att få arbeta med marknadsföring inom kultur och media.
 

Värdegrund

Förmedla mina kunskaper kring lättläst.
Förmedla lättlästa boktips.
Dela med mig av min konst.
Informera om den svenska kulturen genom text, länkar och bilder.
 

Kunskaper & referenser

Mitt CV och referens på LinkedIn.
Har även CV hos AF.
Sök mig här!

Referenser
Annika Wigö, informatör på Länsbibliotek Gävleborg Uppsala, taltidningen Utkiken skriver så här 29 september 2012.

"Jag rekommenderar Ann-Helen Ranén därför att hon i sitt arbete med Utkiken är idérik, noggrann och strukturerad. Arbetsuppgifterna utförs i god tid före deadline. Ann-Helen har även ett vänligt sätt och är ambitiös i sitt arbete." /Annika Wigö
___________________________

Maria Törnfeldt, Länsbibliotekarie på Länsbibliotek Gävleborg Uppsala, skriver så här december 2011.

"Ann-Helen Ranén har känsla och talang för sitt arbete när hon skriver på taltidningen Utkiken. Hon är också en lojal och trevlig medarbetare."